Bliv ringet op

  Bliv ringet op

  Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

   Vi er her for at hjælpe dig.
   Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

   Hverdagsstress i børnefamilier

   • Bente Skov
   • 6. oktober, 2020

   Hverdagsstress i børnefamilier

   Alle børnefamilier kender til de travle og hårde dage, hvor det ofte føles stressende med alt det, der skal klares på hjemmefronten. Spisetider, sovetider, vuggestue, børnehave, skole, fritidsinteresser, arbejde osv.

   Men når det så er sagt, så glemmer vi voksne ofte, at vores frustrationer om at levere toppræstationer, og samtidig mangle tid, påvirker vores børn og stresser dem.

   Stressede forældre og frustrerede børn må siges at være en dårlig kombination, og i sådan en situation kan der let blive skabt nogle negative situationer, som er helt unødvendige.

   Hvorfor føles det mere stressende at være børnefamilie i dag end for 30 år siden?

   Undersøgelser har vist, at børnefamilierne i dag faktisk har lige så meget fritid, som børnefamilierne havde i 1987, så hvad er det så, der gør, at problemstillingen omkring stress i familier stadig er stigende?

   Måske der i de senere år er skabt et stadig større krav om at levere maksimalt på alle livets områder: på jobbet, i vennekredsen og i fitnesscentre, hvilket har resulteret i stressede forældre, der aldrig rigtig er til stede sammen med deres børn. Måske er de krav vi stiller til os selv urealistiske og umenneskelige?

   Stressede forældre er ikke nærværende og det giver rastløse børn, som ofte finder den negative adfærd frem for at få opmærksomhed.

   Stress går ud over hele familien og påvirker familiens trivsel

   En negativ spiral er sat i gang,  og det er som at være i en centrifuge, der kører i stadig større hastighed og hvordan og hvornår kan jeg stige af?

   En rigtig god øvelse kan være, at den voksne i nogle minutter sætter sig totalt i barnets sted. 

   • Hvordan ville jeg (den voksne) opleve denne situation, hvis jeg er min datter på 4 år? 
   • Hvordan ville denne stressede situation påvirke mig fra den 4 åriges perspektiv? 

   At betragte sig selv udefra og samtidig se igennem en andens blik og fornemme med andre sanser kan være en fremragende læring til f.eks. at skrue lidt ned for tempoet og skrue op for nærværet.

   Bliv mere bevidst om dine handlinger i stresssituationer på NLP uddannelserne

   Hvis du er fanget i en negativ stress spiral er der god grund til at kigge lidt nærmere på dine strategier og leveregler. 

   Dette og meget andet får du rig lejlighed for på en NLP uddannelse, hvor du bliver bevidst om dine strategier og bevæggrunde for dine handlinger. OG ikke mindst hvordan du kan ændre uhensigtsmæssig adfærd og finde frem til, hvordan du hellere vil have en hverdag, uden at du skal miste det, som er vigtigt for dig.

   En hverdag fri for stress og fokus på nærvær og gode relationer.

   Året der gik 2020
   I 2020 så vi en øget mængde af studerende på Dansk NLP Institut i Aarhus og København. Den øget mængde af studerende - i en tid hvor vi skal udvise samfundssind med god hygiejne og afstand - har betydet at begge afdelinger har udvidet den fysiske plads og involveret onlineundervisning. Det betyder, at vi har gennemført den planlagte undervisning - også for dem, som er i risikogruppen, dem som har symptomer, eller dem som venter på en coronatest.
   Når det etiske kompas kommer på afveje
   Hvad er det der sker, når personale som er ansat til at varetage et omsorgserhverv, kommer til at handle i modstrid med det værdigrundlag de underskrev i ansættelseskontrakten?
   Hvad ønsker du dig?
   Sindsro giver hjertero. De to ting følges ad. I en verden ramt af usikkerhed og pandemi er de to ting blevet vigtigere end nogensinde før. Er du klar over, hvilken smittende effekt din ro har på dine omgivelser? En betydelig effekt, kan vi afsløre. For effekten af din kommunikation er den respons du får.
   Hvordan går det med at håndtere dig selv?
   Hvad sker der, når vi udtrykker os med irritation, vrede, afmagt, angst eller glæde? Vores følelser er en central del i vores måde at kommunikere på. Derfor er det ret afgørende, hvordan vi har lært at håndtere vores følelser, og hvordan vi har lært at skabe en rolig indre tilstand, når vi kommunikerer med andre på jobbet og i privaten.
   Hverdagsstress i børnefamilier
   Vi voksne glemmer ofte, at vores frustrationer om at levere toppræstationer, og samtidig mangle tid, påvirker vores børn og stresser dem. Stressede forældre og frustrerede børn må siges at være en dårlig kombination, og i sådan en situation kan der let blive skabt nogle negative situationer, som er helt unødvendige.
   Kender du symptomerne på stress?
   Ordbogen forklarer stress som en langvarig stærk fysisk eller psykisk belastning, som individet ikke kan tilpasse sig. Så hvad er stress?
   Forandring fryder! Eller gør den nu også det?
   Vi mennesker er creatures of habit. Det vil sige, at vi trives i kendte rutiner og der må helst ikke ske den store omvæltning. Hjernen skal gerne kunne følge med og genkende det kendte, ik’? Men hvad sker der så lige, når det kendte bliver skiftet ud med det ukendte?
   Traumebevidsthed i psykoterapi/psykiatri
   Med henvisning til artiklen ‘’Psykiatrien svigter mennesker med traumer” skrevet af Psykolog Maria Olsen, trykt i Politiken den 21. august 2020. I den sammenhæng har jeg som psykoterapeut og underviser på en psykoterapeutisk uddannelse lyst til at komme med et par kommentarer.
   Mentor: En vigtig rolle
   En professionel mentors rolle sker gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback. En mentor deler ud af sine erfaringer og kompetencer, hvor formålet med mentorens rolle er at støtte sin mentees udvikling.
   Bæredygtighed og væredygtighed
   Bæredygtighed er et ord, der efterhånden har eksisteret i en del år. Væredygtighed er til gengæld et nyt ord, der helt klart fortjener en plads i ordbogen og vores daglige bevidsthed. Men hvad er væredygtighed, og hvordan bruger vi det i vores liv?