Bliv ringet op

  Bliv ringet op

  Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

   Vi er her for at hjælpe dig.
   Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

   Hverdagsstress i børnefamilier

   • Bente Skov
   • 6. oktober, 2020

   Hverdagsstress i børnefamilier

   Alle børnefamilier kender til de travle og hårde dage, hvor det ofte føles stressende med alt det, der skal klares på hjemmefronten. Spisetider, sovetider, vuggestue, børnehave, skole, fritidsinteresser, arbejde osv.

   Men når det så er sagt, så glemmer vi voksne ofte, at vores frustrationer om at levere toppræstationer, og samtidig mangle tid, påvirker vores børn og stresser dem.

   Stressede forældre og frustrerede børn må siges at være en dårlig kombination, og i sådan en situation kan der let blive skabt nogle negative situationer, som er helt unødvendige.

   Hvorfor føles det mere stressende at være børnefamilie i dag end for 30 år siden?

   Undersøgelser har vist, at børnefamilierne i dag faktisk har lige så meget fritid, som børnefamilierne havde i 1987, så hvad er det så, der gør, at problemstillingen omkring stress i familier stadig er stigende?

   Måske der i de senere år er skabt et stadig større krav om at levere maksimalt på alle livets områder: på jobbet, i vennekredsen og i fitnesscentre, hvilket har resulteret i stressede forældre, der aldrig rigtig er til stede sammen med deres børn. Måske er de krav vi stiller til os selv urealistiske og umenneskelige?

   Stressede forældre er ikke nærværende og det giver rastløse børn, som ofte finder den negative adfærd frem for at få opmærksomhed.

   Stress går ud over hele familien og påvirker familiens trivsel

   En negativ spiral er sat i gang,  og det er som at være i en centrifuge, der kører i stadig større hastighed og hvordan og hvornår kan jeg stige af?

   En rigtig god øvelse kan være, at den voksne i nogle minutter sætter sig totalt i barnets sted. 

   • Hvordan ville jeg (den voksne) opleve denne situation, hvis jeg er min datter på 4 år? 
   • Hvordan ville denne stressede situation påvirke mig fra den 4 åriges perspektiv?

   At betragte sig selv udefra og samtidig se igennem en andens blik og fornemme med andre sanser kan være en fremragende læring til f.eks. at skrue lidt ned for tempoet og skrue op for nærværet.

   Bliv mere bevidst om dine handlinger i stresssituationer på NLP uddannelserne

   Hvis du er fanget i en negativ stress spiral er der god grund til at kigge lidt nærmere på dine strategier og leveregler. 

   Dette og meget andet får du rig lejlighed for på en NLP uddannelse, hvor du bliver bevidst om dine strategier og bevæggrunde for dine handlinger. OG ikke mindst hvordan du kan ændre uhensigtsmæssig adfærd og finde frem til, hvordan du hellere vil have en hverdag, uden at du skal miste det, som er vigtigt for dig.

   En hverdag fri for stress og fokus på nærvær og gode relationer.

   At være pårørende til et menneske med angst
   At være pårørende til et menneske der lider af angst, er noget som kan være virkelig svært og meget vanskeligt at håndtere. Angst kan også være en svær ting at forstå, for personen, der lider af angst, fordi det er så udefinerbar en størrelse. Angst har mange ansigter og kan derfor vise sig på mange måder. Oftest forsvinder glæden hos den, der lider af angst og bekymringstanker fylder mere og mere, hvad enten det er et barn med angst, et ungt menneske eller en voksen.
   Slip af med din angst for eksamener
   Det er normalt at opleve nervøsitet til en eksamen, når fokus er på den studerende og vedkommendes præsentation. Dog bliver det unormalt, hvis nervøsiteten udvikler sig til decideret frygt, som ender med at påvirke den studerendes præsentation negativt. Her kan der være tale om eksamensangst: en underkategori til angst, der opstår i forbindelse med en situation, hvor man skal bedømmes af andre.
   Håndtering af angst blandt unge og børn
   Et barn med angst symptomer kan have alle former for angst: Enkeltforbier, seperationsangst, generaliseret angst, socialangst og panikangst, og de kan alle forekomme i forskellige grader. Børn og unge med høj grad af angst kan ikke gå i skole eller være sammen med deres venner! Angsten fylder en hel del i deres liv, hvilket går ud over deres levevilkår. Vi har skrevet et indlæg om, hvordan man håndterer angst blandt unge og børn som forældre.
   Fra dårlige til gode overspringshandlinger
   Forestil dig dette: Klokken er 15:30, og din arbejdsdag er ved at være slut. Dog fik du ikke skrevet den rapport, papirbunken har vokset sig stor, og de mange kaffekopper på skrivebordet er beviset på de mange ture til kantinen, der blev foretaget samme dag. Men pyt, det bliver da bare ordnet i morgen… eller på mandag… eller noget...
   Social angst - fobi for mennesker
   Social angst eller socialfobi er en type af angst, hvor man frygter sociale situationer, da man er bange for andres kritiske blikke eller kommentarer. Det resulterer i, at man retter sin fulde opmærksomhed på sig selv for at undgå fejl, men derved oplever man ikke andres positive reaktioner på sin tilstedeværelse.
   Angst - en dansk folkesygdom
   Angst er i dag en normal mental lidelse, og den betegnes som en normal folkesygdom i dagens Danmark. Angst er faktisk noget, der står os alle meget nær. For vi har alle evnen til at opleve et angstanfald, selvom vi ikke lider af sygdommen angst. Læs dette indlæg og bliv klogere på årsagerne til angst, samt hvilke metoder, der er til at behandle sygdommen - hjemme fra din egen stue.
   Kender du symptomerne på angst?
   Kender du symptomerne på angst? Angst har mange ansigter - og kommer til udtryk på mange forskellige måder. Netop fordi vi mennesker ikke er ens. Vi bliver dagligt udfordret, og ikke mindst i denne tid, hvor hele verden er sat i stå pga. en verdensomspændende pandemi.
   Året der gik 2020
   I 2020 så vi en øget mængde af studerende på Dansk NLP Institut i Aarhus og København. Den øget mængde af studerende - i en tid hvor vi skal udvise samfundssind med god hygiejne og afstand - har betydet at begge afdelinger har udvidet den fysiske plads og involveret onlineundervisning. Det betyder, at vi har gennemført den planlagte undervisning - også for dem, som er i risikogruppen, dem som har symptomer, eller dem som venter på en coronatest.
   Når det etiske kompas kommer på afveje
   Hvad er det der sker, når personale som er ansat til at varetage et omsorgserhverv, kommer til at handle i modstrid med det værdigrundlag de underskrev i ansættelseskontrakten?
   Hvad ønsker du dig?
   Sindsro giver hjertero. De to ting følges ad. I en verden ramt af usikkerhed og pandemi er de to ting blevet vigtigere end nogensinde før. Er du klar over, hvilken smittende effekt din ro har på dine omgivelser? En betydelig effekt, kan vi afsløre. For effekten af din kommunikation er den respons du får.