Bliv ringet op

  Bliv ringet op

  Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

  Hvilken afdeling er nærmest dig?

   Vi er her for at hjælpe dig.
   Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

   Holdstart og priser

   Tag en supervisor uddannelse

   Mennesker, der arbejder med mennesker bliver udsat for psykisk belastning hver eneste dag. Som professionel supervisor har du både faglig viden inden for et bestemt fagområde, og kompetencer der gør dig i stand til at aflaste og modvirke belastningen på arbejdspladsen. 

   Se videoen og bliv klogere på supervisor uddannelsen →

   En supervisor tilbyder et rum til refleksion, hvor supervisand leverer indhold fra det der sker i dagligdagen i det fagområde som supervisanden befinder sig i. Eksempelvis inden for coaching, psykoterapi, ledelse, undervisning, borgerservice m.m. 

   Samtidig gør uddannelsen som supervisor dig i stand til at understøtte de forskellige lærings- og udviklingsprocesser, der finder sted på arbejdspladsen både på individ- og gruppeniveau.

   En uddannelse i supervision

   Supervisor uddannelsen bliver gennemført over seks moduler af to dages varighed. Selve uddannelsen finder sted i Dansk NLP Institut i Aarhus eller København. Vi godtager minimum 8 og max 15 deltagere på hvert hold. 

   Vil du gerne blive bedre til at hjælpe andre med deres faglige- og personlige udvikling, når de står overfor problemstillinger som du har en særlig viden og erfaring indenfor? Vil du uddanne dig som supervisor og få kompetencer til at hjælpe andre med deres udvikling?

   Formål med supervision

   Med en supervisor uddannelse bliver du bedre til at aflaste og modvirke belastninger hos mennesker, der arbejder med mennesker. Du kan bla. være med til at hjælpe andre med at bearbejde arbejdsrelaterede belastninger. Det kan fx være en medarbejder, der har været vidne til eller har været udsat for en traumatisk oplevelse på arbejdspladsen.

   Er du selv eller ´n af dine medarbejdere uddannet supervisor, så får du i din virksomhed en ressourceperson, som giver effektiv feedback, og som samtidig kan håndtere stress hos medarbejdere, der i dagligdagen er udsat for forskellige slags belastninger. En proces som igangsættes inden presset udvikler dig i negativ retning.

   Din virksomhed får dermed ledere og medarbejdere, der er mere fleksible og robuste.

   Hvem henvender supervisoruddannelsen sig til?

   Supervisor uddannelse er for dig, der ønsker at aflaste og modvirke belastninger hos mennesker, der arbejder med mennesker. Ligeledes henvender uddannelsen sig til dig, som gerne vil understøtte menneskers læringsproces ved at vende psykisk belastning til læring.

   Uddannelsen er særlig for dig, som er uddannet coach eller psykoterapeut. Men også undervisere og socialarbejdere kan med fordel anvende færdighederne inden for supervision. Disse faggrupper har nemlig det til fælles, at de er i kontakt med mennesker hver eneste dag.

   Mennesker forholder sig stort set ens til frustrationer, smerte og eksistentielle udfordringer uanset hvilket fagområde, man repræsenterer. Forskellen på at være supervisor inden for det ene område, frem for det andet, er at denne supervisor har en særlig viden og erfaring inden for netop det fagområde, som denne repræsenterer. Hvordan man forholder sig til de udfordringer, man bliver mødt med hver eneste dag, er stort set det samme.

   Tider for undervisning

   Undervisningen foregår i tidsrummet 09.30 til 16.30

   Hvad er en supervisor?

   En supervisor er en person, der hjælper andre i et fagområde til bedre at forstå sine problemstillinger og udfordringer. Ligeledes hjælper en supervisor også andre med deres faglige og personlige udvikling.

   En supervisor arbejder med et menneske eller en gruppe mennesker i virksomheden – det kan være et team af mennesker eller endda en hel afdeling. Personen har typisk mere kendskab og erfaring indenfor det område, der arbejdes med i gruppen, og kan derfor dele ud af sin viden og erfaring. Opgaven for supervisoren er derfor at igangsætte og guide supervisanden mod fælles mål, gennem refleksive tanker og læringsprocesser.

   Faglig supervision
   Når du har en rolle som supervisor er det ikke nok, at have mere viden og erfaring end dem der supervisere. Du skal også kunne videregive denne viden og erfaring videre på en hensigtsmæssig måde. Dermed sikres det, at kompetencerne indenfor den valgte metode understøttes med lærings- og udviklingsprocesser.

   Det handler om hele tiden at udvikle og konsolidere evnen, så metoden kan formidles til andre. I sidste ende skal formålet som supervisor være at modvirke belastningen på arbejdspladsen og dermed vende psykisk belastning til læring – ikke bare i nuet, men også fremover.

   Hvad betyder supervision?
   Supervision er en metode, der benyttes inden for områder, hvor der arbejdes med mennesker, for at understøtte den faglige udvikling, samt øge kvaliteten af arbejdet der udføres.

   Det er netop en faglig lærings- og udviklingsmetode, der bruges af bl.a. psykoterateuter til at sikre, at den bestemte metode, der anvendes indenfor feltet gives videre til andre. På den måde sikres et højt fagligt niveau af kompetencerne inden for det valgte område.

   Hvordan foregår supervision?

   Supervision handler om at anvende solid psykologisk baggrundsviden og konkrete værktøjer inden for supervision. Formålet er at formidle sin faglighed til mennesker i en læringsproces på en optimeret måde. På samme måde skal en supervisor også være i stand til at hjælpe andre med at håndtere påvirkninger, når de hver eneste dag på deres arbejdsplads skal forholde sig til andre menneskers adfærd, psykiske smerte og eksistentielle udfordringer.

   En supervisor arbejder inden for det pædagogiske, det psykologiske, det socialfaglige eller det sundhedsfaglige område – mennesker, der arbejder med mennesker. I deres daglige virke anvender de effektfulde kommunikationsværktøjer til at lede gruppe- og udviklingsprocesser og gennemfører dermed supervision på et professionelt grundlag.

   Som supervisor er det ligeledes vigtigt, at du har en forståelse for supervisionens historie, traditioner, genstandsfelter og roller, således du kan bruge dem i dit arbejde. Dette lærer du bl.a. på supervisoruddannelsen i København og Aarhus.

   Hvad koster supervisoruddannelsen?

   Supervisor uddannelsen koster 18.700 kr. og gennemføres over seks moduler af 2 dages varighed. 12 dage i alt.