Bliv ringet op
Bliv ringet op

Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

Vi er her for at hjælpe dig.
Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

Få stærke kompetencer som coach

Tag den 3-årige Coachuddannelse på Dansk NLP Institut, som giver plads til både fuldtids arbejde og familieliv ved siden af. Under uddannelsen bliver der løbende opbygget faglige og personlige kompetencer, der kan anvendes med det samme både professionelt og privat.

Titlen som Coach giver dig stærke kompetencer og redskaber, der hjælper dig til at have en grundlæggende forståelse for de menneskelige dynamikker. Endvidere opnår du kompetencer, der gør dig i stand til at reducere eventuel splid, der måtte være på en arbejdsplads, og opnå en forståelse for, hvorfra den splid er opstået.

Store dele af uddannelsen bliver taget sammen med studerende på den 4-årige psykoterapeutuddannelse. Første og andet år af uddannelsen består nemlig af henholdsvis uddannelsen som NLP Practitioner og NLP Master Practitioner, som også er første og andet år af psykoterapeutuddannelsen.

Med coachuddannelsen er der kort vej til at blive psykoterapeut, hvilket åbner dørene for at hjælpe en endnu større målgruppe.

Man tilmelder sig uddannelsen for et år af gangen. På den måde har du mulighed for enten at tilegne dig hele eller bare dele af uddannelsen.

 

Vil du tage uddannelsen som Coach skal du starte her!

Coach uddannelsens opbygning

På Dansk NLP Institut tilbyder vi en 3-årig grundig og social coachuddannelse med kort vej mod at blive psykoterapeut.

‘Der findes korte kurser, men vi tror på de grundige løsninger. Viden og teorigrundlag i en god balance med praktisk træning er en forudsætning for professionel udvikling af det enkelte individ, grupper og større organisationer.’

Tag en coach uddannelse som deltidsstudie
Coachuddannelsen er således en 3-årig uddannelse, der tages som et deltidsstudie, så du har mulighed for enten at studere eller arbejde ved siden af. På den måde kan du få både dit arbejdsliv samt privatliv til at hænge sammen – også selvom du er ved at tage en uddannelse.

Vi tilbyder en grundig og solid coach uddannelse, der samtidig giver dig en kort vej mod at blive certificeret psykoterapeut. På instituttet tager en coachuddannelse nemlig 3 år, mens en psykoterapiuddannelse tager 4 år.

Er du allerede uddannet coach fra Instituttet kan du tage nogle supplerende moduler, der lader dig blive certificeret psykoterapeut.

1. år NLP Practitioner (modul 1-5):
På 1. året du en grundlæggende kommunikations- og metodeforståelse, der danner grundlag for selvudvikling. Samtidig får du en indgående indsigt i drivkræfter bag adfærd, herunder hvordan mennesker både handler og tænker. De kompetencer du tilegner dig på 1. året vil samlet set forbedre relationer, resultater og kommunikationen mellem mennesker.

Med gennemført 1. år NLP Practitioner + Coachmodul A og B + kriterier for træning, supervision og eksamen, kan du kalde dig NLP Practitioner Coach.

2. år NLP Master Practitioner (modul 6-10):
På 2. året styrker du den grundlæggende metodeanvendelse, som du lærte på 1. året samt udvikler dine færdigheder i at etablere gode relationer. Samtidig bliver der gået mere i dybden med konflikthåndtering samt karakteregenskaber, og du bliver introduceret for forskellige udtryksmidler, herunder storytelling og metaforer.

Med gennemført 2. år NLP Master Practitioner + Coachmodul A og B + kriterier for træning, supervision og eksamen kan du kalde dig NLP Master Practitioner Coach.

3. år NLP Counselor (modul 11-16):
På 3. året får du en dyb forståelse for de systematiske og dynamiske sammenhænge, som du finder på både arbejdspladsen og i familien. Du bliver samtidig introduceret for de klassisk psykologiske teorier samt til dannelsen af kultur, overbevisninger og værdier.

Med gennemført undervisning og færdighedstræning på 3. år NLP Counselor + Coachmodul A og B + kriterier for træning, supervision og eksamen kan du kalde dig NLP Counselor Coach, som er den 3-årige Coachuddannelse på Dansk NLP Institut.

Hvert år bliver afsluttet med en faglig og personlig evaluering, og afsluttes endeligt med en certificering.

Hvad kan jeg bruge Coach uddannelsen til?

Drømmer du om at arbejde med coaching, så du i højere grad kan anvende dine personlige kompetencer i erhvervslivet og samtidig være en leder, der kompetent navigerer i samspillet mellem mennesker?

Så er Dansk NLPs coach uddannelse det rigtige for dig.

Ved at tage en professionel coaching uddannelse vil du opnå kompetencer, der gør dig i stand til at forstå din klients verden. Samtidig indebærer uddannelsen også en del, hvor fokus vil være på at skabe klarhed, overblik samt positive forandringer på især arbejdspladsen.

Ledere øger effektiviteten på arbejdspladsen
Ledere er i stigende grad efterspurgt i erhvervslivet. Dette er der også en helt særlig grund til. En leder skal kunne tage ansvaret, have overblik og dermed være kilden til klar kommunikation. Forefindes en klar og tydelig kommunikation på arbejdspladsen kan det ses på bundlinjen.

En klar kommunikation betyder, at alle på arbejdspladsen ved, hvad der foregår, og hvad der skal gøre. Det betyder nemlig, at effektiviteten øges.

Et sted, hvor en leder især også er vigtig, er i situationer, hvor der er splid, fx på arbejdspladsen. Som coach opnår du kompetencer, der gør dig i stand til at skabe klarhed over problemet, samt have en forståelse for hvordan det eventuelt kan løses.

Du skal tage en coach uddannelse, fordi…
Du ønsker at lære, hvordan man gennem coaching kan støtte andre i at lave forandringer i sit liv. Det kan også være at du ønsker at lave en forandring i dit eget liv.

Du skal kunne lide at arbejde med mennesker og hjælpe mennesker med at sætte nogle mål og skabe klarhed over nogle problemstillinger. Inden for coaching er det nemlig vigtigt, at man har lyst til at få indsigt i forskellige mennesker – både forskellige typer, men også de mønstre som udspiller sig af forskellige menneskers væremåder.

For at være en coach skal du kunne håndtere alle redskaber i værktøjskassen, samt skabe målbare resultater for dine klienter. Ligeledes skal du kunne medvirke til en positiv forskel andre menneskers liv.

Hvordan anvender jeg uddannelsen i min fritid og arbejdsliv?

Som uddannet Coach kan man både have sin egen praksis, men du kan også medbringe dine fagligheder og kompetencer på din nuværende arbejdsplads.

Dine kompetencer kan netop anvendes som praktiserende coach evt. kombineret med andet erhverv eller anvendes som supplement til nuværende eller fremtidigt job. Måske du arbejder i en HR afdeling eller har noget med borgerkontakt, forandringsledelse eller noget helt tredje at gøre i din nuværende stilling.

Personligt vil du opleve, at den forøgede livskompetence vil præge dit liv positivt gennem uddannelsen og fremadrettet.

Hvad forventer vi af dig?

Hos Dansk NLP Institut stiller vi store krav til vores studerende – både fagligt og personligt. Det kræver nemlig mod at arbejde med sig selv – for har du ikke mod til at arbejde med dig selv kan du heller ikke arbejde med andre mennesker.

Vi forventer at du indgår i den gruppedynamik, der er på holdet og er åben, nysgerrig og kritisk over for undervisningen. Ligeledes forventer vi, at du er forberedt til undervisningen samt anvender konstruktiv feedback – noget vi sætter fokus på, og træner gennem hele uddannelsen.

Hvad er forskellen mellem en coach- og psykoterapeut uddannelse?

Coachuddannelsen og psykoterapeut uddannelsen lægger sig gerne op af hinanden, fordi begge uddannelser handler om at arbejde med mennesker og tager udgangspunkt i at arbejde med menneskers personlige udvikling. Men der er alligevel en forskel mellem de to.

For det første så ligger den grundlæggende forskel i, hvor lang tid det tager at tage uddannelserne. På Instituttet tager psykoterapeut uddannelsen 4 år at gennemføre, hvor coach uddannelsen til forskel kun tager tre år.

Men én af de helt store forskelle mellem uddannelserne er måden der arbejdes på. Som coach arbejder du primært med fremadrettede dynamiske processer, hvor der er fokus på målet. Som psykoterapeut arbejder du også fremadrettet, men primært arbejdes der med fortiden og den bagvedliggende intention.