Bliv ringet op
Bliv ringet op

Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

Vi er her for at hjælpe dig.
Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

Få stærke kompetencer som coach

Tag en 3-årig coaching uddannelse på Dansk NLP Institut, som giver plads til både fuldtids arbejde og familieliv ved siden af. Under uddannelsen bliver der løbende opbygget faglige og personlige kompetencer, der kan anvendes med det samme både professionelt og privat.

Titlen coach giver dig stærke kompetencer og redskaber, der hjælper dig til at have en grundlæggende forståelse for de menneskelige dynamikker. Endvidere opnår du kompetencer, der gør dig i stand til at reducere eventuel splid, der måtte være på en arbejdsplads, og opnå en forståelse for, hvorfra den splid er opstået.

 

Hvad kan jeg bruge coach uddannelsen til?

Drømmer du om at arbejde med coaching, så du i højere grad kan anvende dine personlige kompetencer i erhvervslivet og samtidig være en leder, der kompetent navigerer i samspillet mellem mennesker? Så er Dansk NLP det helt rigtige sted for dig.

Ved at tage en professionel coaching uddannelse vil du opnå kompetencer, der gør dig i stand til at forstå din klients verden. Samtidig indebærer uddannelsen også en del, hvor fokus vil være på at skabe klarhed, overblik samt positive forandringer på især arbejdspladsen.

Ledere er i stigende grad efterspurgt i erhvervslivet. Dette er der også en helt særlig grund til. En leder skal kunne tage ansvaret, have overblik og dermed være kilden til klar kommunikation. Forefindes en klar og tydelig kommunikation på arbejdspladsen kan det ses på bundlinjen.

En klar kommunikation betyder, at alle på arbejdspladsen ved, hvad der foregår, og hvad der skal gøres. Det betyder nemlig, at effektiviteten øges.

Et sted, hvor en leder især også er vigtig, er i situationer, hvor der er splid, fx på arbejdspladsen. Som coach opnår du kompetencer, der gør dig i stand til at skabe klarhed over problemet, samt have en forståelse for hvordan det eventuelt kan løses.

Du skal tage en coach uddannelse, fordi du ønsker at lære, hvordan man gennem coaching kan støtte andre i at lave forandringer i deres liv. Det kan også være at du ønsker at lave en forandring i dit eget liv.

Du skal kunne lide at arbejde med mennesker og hjælpe mennesker med at sætte nogle mål og skabe klarhed over nogle problemstillinger. Indenfor coaching er det nemlig vigtigt, at man har lyst til at få indsigt i forskellige mennesker – både forskellige typer, men også de mønstre som udspiller sig af forskellige menneskers væremåder.

For at være en coach skal du kunne håndtere alle redskaber i værktøjskassen, samt skabe målbare resultater for dine klienter. Ligeledes skal du kunne medvirke til en positiv forskel i andre menneskers liv.

Hvordan anvender jeg uddannelsen i min fritid og arbejdsliv?

Som uddannet kan man både have sin egen praksis, men du kan også medbringe dine fagligheder og kompetencer på din nuværende arbejdsplads.

Dine kompetencer kan anvendes som praktiserende coach evt. kombineret med andet erhverv eller anvendes som supplement til nuværende eller fremtidigt job.

Måske du arbejder i en HR afdeling eller har noget med borgerkontakt, forandringsledelse eller noget helt tredje at gøre i din nuværende stilling.

Personligt vil du opleve, at den forøgede livskompetence vil præge dit liv positivt gennem uddannelsen og fremadrettet.

Hvad forventer vi af dig?

Hos Dansk NLP Institut stiller vi store krav til vores studerende – både fagligt og personligt. Det kræver nemlig mod at arbejde med sig selv – for har du ikke mod til at arbejde med dig selv kan du heller ikke arbejde med andre mennesker.

Vi forventer at du indgår i den gruppedynamik, der er på holdet og er åben, nysgerrig og kritisk over for undervisningen. Ligeledes forventer vi, at du er forberedt til undervisningen samt anvender konstruktiv feedback – noget vi sætter fokus på, og træner gennem hele uddannelsen.

Hvad er forskellen mellem en coach- og psykoterapeut uddannelse?

Coachuddannelsen og psykoterapeut uddannelsen lægger sig gerne op af hinanden, fordi begge uddannelser handler om at arbejde med mennesker og tager udgangspunkt i at arbejde med menneskers personlige udvikling. Men der er alligevel en forskel mellem de to.

For det første så ligger den grundlæggende forskel i, hvor lang tid det tager at tage uddannelserne. På Instituttet tager psykoterapeut uddannelsen 4 år at gennemføre, hvor coach uddannelsen til forskel kun tager tre år. Én af de helt store forskelle mellem uddannelserne er måden der arbejdes på.

Som coach arbejder du primært med fremadrettede dynamiske processer, hvor der er fokus på målet. Som psykoterapeut arbejder du også fremadrettet, men primært arbejdes der med fortiden og den bagvedliggende intention.