Bliv ringet op

  Bliv ringet op

  Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

  Hvilken afdeling er nærmest dig?

   Vi er her for at hjælpe dig.
   Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

   Psykoterapeutuddannelse - bliv uddannet psykoterapeut

   Holdstart
   Startdato: Mandag d. 20. august 2018
   Varighed: København
   Pris: 1kr
   Se moduler
   • Modul 11 14/08 - 15/08
   Tilmeldingen til holdet er udløbet
   Er også i Aarhus
   mandag d. 20. august 2018
   Århus
   1kr
   • Modul 11 14/08 - 15/08
   Tilmeldingen til holdet er udløbet
   Du kan også kontakte os
   Telefon: 70 10 11 70
   Eller skriv til os så ringer vi dig op
   Kontakt

   Titlen psykoterapeut giver mulighed for at orientere sig i samme felt som klienten – både i den indre og den ydre verden – og tilbyde mulighed for en positiv forandring. Læs til psykoterapeut og du vil få en uddannelse, der kan forandre dit liv på både det personlige såvel som faglige plan.

   Undervisningsform

   Psykoterapeutuddannelsen udgør tilsammen 110 undervisningsdage og 1456 træningslektioner fordelt over fire år.

   På 1. år har du fem moduler af fire dages varighed. Modulerne ligger altid fra onsdag til lørdag fra kl. 9.30 til 16.15. Desuden er der 92 træningslektioner og supervision fordelt over året, hvoraf en stor del afvikles på søndage.

   Der er taget højde for stor fleksibilitet i uddannelsen og man tilmelder sig for et år af gangen. Er man forhindret i at deltage én eller flere dage, er det muligt at deltage på en gæsteplads på et andet hold i København eller Århus.

   Undervisningen vil først og fremmest foregå som holdundervisning, hvor underviseren er ansvarlig for personlige processer og teoretiske oplæg. Der vil indgå øvelser som giver praktisk erfaring med terapeutrollen under direkte supervision og skiftevis arbejdes der med personlige temaer og teoretisk forståelse af disse.

   Udover holdundervisningen skal du som studerende deltage i en procesgruppe. Disse grupper danner grobund for sparring om både teoretiske og personlige temaer. Grupperne mødes mellem modulerne og det er op til hver enkelt at beslutte, hvor og hvornår møderne finder sted.

   Hvad forventer vi af dig?

   Instituttet stiller store krav til de studerende både fagligt og personligt – det kræver nemlig engagement og mod at arbejde med sig selv for at blive kompetent til at arbejde med andre. Som studerende forventer vi, at du indgår i den gruppedynamik, der er på holdet.

   Vi forventer ligeledes, at du forholder dig åben, nysgerrig og kritisk, og at du forbereder dig til undervisningen og giver konstruktiv feedback – noget vi sætter fokus på, og træner gennem hele uddannelsen.

   Hvad kan jeg med psykoterapeut uddannelsen?

   Som uddannet systemisk og dynamisk psykoterapeut er der mange muligheder. Dine kompetencer kan anvendes som praktiserende psykoterapeut, eller de kan anvendes som supplement til nuværende eller kommende job – eksempelvis inden for det psykologiske, pædagogiske eller social- og sundhedsfaglige område.

   Personligt vil du opleve, at den forøgede livskompetence positivt vil præge dit liv både gennem uddannelsen og fremadrettet.

   Kan psykoterapi også anvendes i virksomheder?

   Psykoterapeuter kan i høj grad også anvende deres kompetencer i erhvervslivet.
   Klar kommunikation og relationskompetencer kan ses på bundlinjen. Ligeledes er viden og dybdegående erfaring med forandringsprocesser en nyttig ressource i enhver organisation.

   Der er altid brug for chefer, ledere og medarbejdere, som kompetent kan navigere i samspillet mellem mennesker.

   Spild i form af unødige konflikter, misforståelser, stress og sygefravær kan reduceres med værktøjer og en grundlæggende forståelse for de menneskelige dynamikker.

   Første år på uddannelsen er der netop fokus på det ”personlige og professionelle lederskab”. Det er i sig selv en god investering, at have viden om og forståelse for, hvordan mennesker agerer i forskellige situationer – og dette uanset om du er leder, medarbejder, selvstændig eller noget helt andet.

   Hvor adskiller NLP Instituttet sig ud fra andre uddannelsessteder?

   Metoden er NLP. Systemisk og dynamisk samt udviklingsorienteret, målrettet og korttidsorienteret baseret på klassiske og anerkendte psykologiske teorier.

   Det videnskabsteoretiske grundlag på Instituttet er eksistentialisme, strukturalisme og konstruktivisme og tager udgangspunkt i gestaltpsykologien. Vi tror på muligheder, sprogbrugets struktur af det vi tror på, samt tager udgangspunkt i, at mennesker skaber deres egen model af verden.

   Metoden har i høj grad fokus på ressourcer og evnen til at etablere kontakt og tillid. Desuden arbejder vi grundigt med virksomme kommunikations- og forandringsværktøjer.

   På Instituttet er der lige så meget fokus på ressourcerne og det som fungerer hos individet, som på problematikkerne. Der er fokus på strategier, som er med til at bryde stilstand og finde løsninger til udfordringer. Den studerende vil opbygge kompetencer til at arbejde med individer, grupper, familier samt større organisationer. Hvert år afsluttes med en personlig og faglig evaluering.

   Instituttet er et af de ældste i Danmark. Vi har eksisteret i 35 år, og har uddannet flere hundrede psykoterapeuter.

   Certificering

   Instituttet er godkendt og lever op til de vejledende ministerielle kriterier for private psykoterapeut uddannelser.

   Evalueringen bliver varetaget af det uafhængige konsulentfirma Reflektor og Instituttets psykoterapeut uddannelse er alle år blevet evalueret positivt – senest i 2018.

   Instituttet er anerkendt af Dansk Psykoterapeutforening, DPF og European Association of Psychotherapy, EAP.