Bliv ringet op

    Bliv ringet op

    Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

    Hvilken afdeling er nærmest dig?

      Vi er her for at hjælpe dig.
      Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

      Hverdagsstress i børnefamilier

      • Bente Skov
      • 6. oktober, 2020

      Hverdagsstress er the new normal i danske børnefamilier. Vi voksne glemmer ofte, at vores frustrationer om at levere toppræstationer, og samtidig mangle tid, påvirker vores børn og stresser dem.
      Stressede forældre og frustrerede børn må siges at være en dårlig kombination, og i sådan en situation kan der let blive skabt nogle negative situationer, som er helt unødvendige og som skaber hverdagsstress.

      Hverdagsstress i børnefamilier

      Alle børnefamilier kender til de travle og hårde dage, hvor det ofte føles stressende med alt det, der skal klares på hjemmefronten. Spisetider, sovetider, vuggestue, børnehave, skole, fritidsinteresser, arbejde osv.

      Men når det så er sagt, så glemmer vi voksne ofte, at vores frustrationer om at levere toppræstationer, og samtidig mangle tid, påvirker vores børn og stresser dem.

      Stressede forældre og frustrerede børn må siges at være en dårlig kombination, og i sådan en situation kan der let blive skabt nogle negative situationer, som er helt unødvendige og som skaber hverdagsstress. 

      Hvordan børnene bliver påvirket af forældrenes stress

      Hvorfor føles det mere stressende at være børnefamilie i dag end for 30 år siden?

      Undersøgelser har vist, at børnefamilierne i dag faktisk har lige så meget fritid, som børnefamilierne havde i 1987, så hvad er det så, der gør, at problemstillingen omkring hverdagsstress i familier stadig er stigende?

      Måske der i de senere år er skabt et stadig større krav om at levere maksimalt på alle livets områder: på jobbet, i vennekredsen og i fitnesscentre, hvilket har resulteret i at forældre i stigende grad oplever hverdagsstres, og føler at de aldrig rigtig er til stede sammen med deres børn. Måske er de krav vi stiller til os selv urealistiske og umenneskelige?

      Stressede forældre er ikke nærværende og det giver rastløse børn, som ofte finder den negative adfærd frem for at få opmærksomhed. Ligeledes kan stress føre til andre psykiske lidelser som angst hos både de voksne og børnene. 

      Håndtering af angst hos børn og unge.

       

      Hverdagsstress går ud over hele familien og påvirker familiens trivsel

      En negativ spiral er sat i gang,  og det er som at være i en centrifuge, der kører i stadig større hastighed og hvordan og hvornår kan jeg stige af?

      En rigtig god øvelse kan være, at den voksne i nogle minutter sætter sig totalt i barnets sted. 

      • Hvordan ville jeg (den voksne) opleve denne situation, hvis jeg er min datter på 4 år? 
      • Hvordan ville denne stressede situation påvirke mig fra den 4 åriges perspektiv?

      At betragte sig selv udefra og samtidig se igennem en andens blik og fornemme med andre sanser kan være en fremragende læring til f.eks. at skrue lidt ned for tempoet og skrue op for nærværet.

      Bliv mere bevidst om dine handlinger i stresssituationer på NLP uddannelserne

      Hvis du er fanget i en negativ spiral af hverdagsstress er der god grund til at kigge lidt nærmere på dine strategier og leveregler. 

      Dette og meget andet får du rig lejlighed for på en NLP uddannelse, hvor du bliver bevidst om dine strategier og bevæggrunde for dine handlinger. OG ikke mindst hvordan du kan ændre uhensigtsmæssig adfærd og finde frem til, hvordan du hellere vil have en hverdag, uden at du skal miste det, som er vigtigt for dig.

      En hverdag fri for stress og fokus på nærvær og gode relationer. Når vi ikke er stressede er vi nemlig bedre i stand til at skabe psykologisk tryghed for os selv og dem omkring os, da vi ikke handler ud fra et ‘fight or flight’ ståsted, men et overvejet ståsted. 

      Sådan skaber du psykologisk sikkerhed.

       

      Konflikthåndtering: Hvordan NLP kan hjælpe os gennem uenigheder
      Konflikthåndtering: Hvordan NLP Kan hjælpe os gennem uenigheder Konflikter er en uundgåelig del af vores liv, hvad enten det drejer sig om arbejdet, privatlivet eller samfundet. Men hvad forstår vi egentlig ved begrebet konflikt? En konflikt opstår, når mindst to parter ønsker at få del i det samme, eller når deres motiver trækker dem i forskellige retninger. Ofte er konflikter mere konkrete og specifikke, end de er abstrakte eller principielle. De kan være både enkle og komplekse, bevidste eller ubevidste, synlige eller skjulte. I de fleste konflikter er der både intentioner og adfærd involveret.
      Parforhold, forskelligheder og diagnoser
      Parforhold, forskelligheder og diagnoser: I et sundt parforhold er forståelse og respekt for både sig selv og hinanden fundamentalt. Hos Dansk NLP Institut arbejder vi ud fra en grundlæggende tro på, at alle gør deres bedste ud fra de forudsætninger, de har. Vi ser disse forudsætninger som de landkort, vi bærer med os, skabt af alle vores oplevelser gennem livet. Når vi bliver bevidste om disse landkort og accepterer alle dele af os selv, også dem vi måske ikke er stolte af, kan vi begynde at opbygge et sundt forhold til os selv og dermed til andre. Et sundt parforhold handler derfor ikke kun om at forstå og rumme den anden, men også om at forstå og rumme sig selv. Gennem denne forståelse kan vi bedre navigere i de udfordringer, vi møder sammen, og skabe et forhold, der er præget af åbenhed, nysgerrighed og støtte. Denne artikel dykker ned i, hvordan vi kan opbygge et sundt parforhold, hvad enten vi står overfor diagnoser, stress, tvivl eller udfordringer med selvværd, og hvordan vi kan bruge vores forskelligheder som en styrke i relationen.
      Hvad er en psykoterapeut: Alt om uddannelse, metoder og forskelle
      Står du med spørgsmål om, hvad en psykoterapeut egentlig er, og hvordan de adskiller sig fra psykologer eller coaches? Eller overvejer du måske at søge hjælp til personlige udfordringer og vil sikre dig, at du vælger den rigtige fagperson? I denne artikel giver vi dig en dybdegående indsigt i psykoterapeutens rolle, uddannelse og arbejdsmetoder.
      Magt og dominans i parforholdet
      Magt og dominans i parforholdet er et komplekst emne, der berører både de subtile og de mere åbenlyse dynamikker, der kan opstå mellem to mennesker. Når den ene part udviser kontrollerende adfærd, kan det være et tegn på dybereliggende følelsesmæssige behov, som kan stamme fra tidligere oplevelser i livet. Dette blogindlæg undersøger, hvordan kontrollerende adfærd opstår, hvordan man kan arbejde med det i terapi, og hvordan metoder som NLP kan hjælpe par med at forstå og ændre disse mønstre. Vi vil også dykke ned i, hvordan dominans, psykisk vold og manipulation kan påvirke relationer, samt hvordan man kan genopbygge tillid og håndtere konflikter på en mere konstruktiv måde. Forståelsen af disse mekanismer kan hjælpe med at fremme sundere og mere respektfulde forhold.
      Skam og vrede i parforholdet
      Skam og vrede er følelser, der ofte spiller en central rolle i parforholdet, men som sjældent bliver talt om åbent. De kan skabe barrierer, der hindrer ægte kommunikation og forståelse mellem parter. I dette blogindlæg dykker vi ned i, hvordan skam manifesterer sig i relationer, og hvordan vi kan bruge NLP-værktøjer til at forstå og bearbejde disse følelser. Vi vil udforske, hvordan skam i parforholdet både er individuelt og fælles, hvordan den positive intention bag skammen kan komme frem i lyset, og hvordan den ubevidste skam kan skabe både fremmedgørelse og konflikter. Læs med, og få indsigt i, hvordan du kan bryde den skadelige spiral af skam og vrede, og hvordan du kan fremme en mere konstruktiv og åben kommunikation i dit forhold.
      Parforhold i krise
      Parforhold er en dynamisk rejse, der rummer både op- og nedture. Alle forhold går gennem faser, og nogle af disse faser kan være særligt udfordrende. Fra kriser som den velkendte "7 års krise" til de vanskelige følelser, der opstår efter utroskab eller følelsen af at være vokset fra hinanden, kan det være svært at finde tilbage til den forbindelse, man engang havde. Men det er netop her, hvor NLP-terapi kan spille en central rolle. I NLP-parterapi får vi værktøjer, der giver os muligheden for at forstå og ændre de tankemønstre og adfærdsmønstre, der kan skabe afstand mellem partnere. I et parforhold er kommunikation, konflikthåndtering og følelsesmæssig tilknytning afgørende for trivsel, og mange par har gavn af at arbejde med disse elementer i svære perioder. Uanset om det handler om at genoprette tillid efter svigt, forbedre intimiteten, eller arbejde med stædighed og modstand i konflikter.
      Behandling og håndtering af stress
      Stress er en udbredt udfordring i dagens samfund, som påvirker både krop og sind på mange måder. Uanset om du oplever akut stress, der opstår pludseligt i en krisesituation, eller kronisk stress, der udvikler sig over tid, er det vigtigt at have effektive strategier til at håndtere stress. I dette blogindlæg udforsker vi flere metoder til behandling og håndtering af stress, herunder NLP psykoterapi, meditation, motion og selvbehandling. Vi kigger også på, hvordan kost, medicin og terapi kan spille en rolle i stresshåndtering og giver konkrete råd til at finde balance i en stressfyldt hverdag.
      Stress og arbejdspladsen: Årsager, konsekvenser og håndtering
      Stress på arbejdspladsen er et udbredt problem på mange arbejdspladser, og det kan have alvorlige konsekvenser både for den enkelte medarbejder og for virksomheden som helhed. Men hvad er best practice når vi taler om årsager, konsekvenser og håndtering af stress og hvordan påvirker det arbejdsmiljøet? Ydermere, når vi har den viden, hvilke strategier kan så anvendes til at forebygge og håndtere det?
      Forståelse og genkendelse af stress
      Hvad er vigtigt ved forståelse og genkendelse af stress? Stress er en belastningsreaktion. Medicinsk taler man om stress som en belastningsreaktion, som sætter ind, hvis vi er pressede eller er i situationer, som overstiger vores almindelige handleevner. Stress opstår, når de krav, forventninger og belastninger, som omgivelserne stiller til os eller som vi stiller til os selv, f.eks. på arbejde, i familien eller i uddannelsessystemet, overstiger de ressourcer og muligheder, som vi har til rådighed for at imødegå eller takle belastningen.
      Håndtering af angst – traditionelle, naturlige og alternative metoder
      Angst kan være en overvældende og udfordrende tilstand, som mange oplever på forskellige måder. Fra medicinsk behandling til alternative metoder og egen pleje – der er mange tilgange til håndtering af angst. I dette blogindlæg vil vi dykke ned i de mest almindelige behandlingsmuligheder og teknikker mod angst, der kan hjælpe med at lindre angst og finde balance i livet, samt udforske hvordan NLP kan bidrage med redskaber og perspektiver i denne proces.