Bliv ringet op

  Bliv ringet op

  Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

   Vi er her for at hjælpe dig.
   Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

   Fare på færde og nye muligheder!

   • Annegrethe Williams
   • 12. maj, 2020
   NLP Psykoterapeut, MPF & NLP Coach, ICF
   Læs mere om Annegrethe Williams

   Fare på færde og nye muligheder!

   Vi er ramt af en krise – en verdensomspændende krise, der påvirker og udfordrer os både mentalt, økonomisk og på andre aspekter. Det, der kendetegner en krise, er oplevelsen af følgende: ‘’Wow – her har vi ikke stået før!’’ Derfor ved vi heller ikke, hvad vi skal stille op. Vi prøver os frem – ser hvad der sker – begår fejl – får ny viden, nye erfaringer. Måske lærer vi af vores fejl og finder ud af hvordan det hele kan skabe nye muligheder. 

   En krise har to sider: 

   • Der er fare på færde 
   • Der er nye muligheder

    

   Når der er fare på færde, er der som oftest spænding og utryghed og det kan være svært at vide hvad der er op og ned. Hvad der er fake og hvad der er fakta. 

   Aldrig har så mange ment så meget. Vi kan let hoppe på limpinden og følge med strømmen, men hvad nu hvis vi følger med strømmen og strømmen leder os den forkerte vej? Hvad nu, hvis vi følger det forkerte lederskab? 

   Hvem har lederskab og hvem er følgeskabet? 

   Hvem har lederskab? Ja lederskab er dem, der sætter dagsordenen og så vil det vise sig hvem der er enige og følger med – det er følgeskabet, der følger trop. 

   Men hvem har lederskab og derved sætter dagsordenen?   

   • Er det dem, der råber højest? 
   • Er det dem, der udskammer? 
   • Er det dem, der har flest penge? 
   • Er det dem, der har mest viden og de bedste argumenter?
   • Er det dem, der er mest kærlige og omsorgsfulde?
   • Er det dem, der er mest empatiske eller intuitive?    
   • Er det dem, der tænker mest klart? 
   • Eller er det medierne, kunstig intelligens eller noget helt tiende? 

   Når vi taler om lederskab og følgeskab med NLP-brillerne på, handler det om at kende landkortet hos den, der sætter dagsordenen. Eksempelvis en politiker med sit historiske, politiske og idealistiske ståsted. Landkortet er ikke det samme som landskabet!  

   Kend dit landkort og træf de rigtige beslutninger 

   Et landkort er den samlede prægning, som du har fået gennem livet – helt fra tidlig opvækst til den dag i dag. Det handler om dine værdier (det, der er vigtigt for dig), dine overbevisninger (det, du tror på), erindringer (det, du husker), dit fokus og din personlighed (dine præferencer). 

   Hvad betyder det? Det betyder, at det den ene med sit landkort vil opfatte som fakta, vil samtidig – af en anden med et andet landkort – blive opfattet som fake.   

   Derfor er det vigtigt at kende sit eget landkort og samtidig være i stand til at forstå andres landkort. Det er den måde man får hoved og hale i det hele. Den måde man får truffet de rigtige beslutninger – og den måde man kommer til at følge de rette ledere. 

   Aldrig har der været mere brug for viden, stof til eftertanke og nye handlemuligheder.