Bliv ringet op
Bliv ringet op

Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

Vi er her for at hjælpe dig.
Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

Cogito ergo sum

  • Annegrethe Williams
  • 10. juni, 2016
Psykoterapeut & ICF Coach
Læs mere om Annegrethe Williams

Oversat fra latin betyder det ”Jeg tænker – derfor er jeg” en konsekvens af filosoffen René Decartes overvejelser, da han, på jagt efter et fast punkt i verden, når til den konklusion ”næsten intet er sikkert”!

Vi har tidligere afholdt foredrag og undervist i emnet ”Jeg får ”Likes” – derfor er jeg”. Emnet har samme sproglige struktur og noget der er endnu vigtigere:

Børn og unge bruger meget tid på de sociale medier, og det har stor betydning for deres psykiske helbred. Desværre mest negativ betydning, viser australsk forskning.
Undersøgelsens forfattere udtrykker: ”Det er vigtigt at hjælpe de sårbare børn og unge (fx. dem med lavt selvværd) med at agere hensigtsmæssigt på de sociale medier.

Er du én af dem der har lyst til at hjælpe børn og unge med at navigere på de sociale medier, er der nogle helt håndgribelige metoder, man kan anvende.

Din evne til at navigere på de sociale medier kan trænes. Ved at ændre fokus kan du blive endnu bedre til at håndtere det, der foregår online og lære andre at gøre det sammen.

Relaterede kurser og uddannelser

Stress fra en anden vinkel, del 2
Fortsat fra Stress fra en anden vinkel, socialpsykologisk. Vi har lige set lidt på stress fra en ydre vinkel, så her går vi til en anden yderpol, nemlig til nervesystemet, den dybeste og den første påvirkning.
Stress fra en anden vinkel, del 1
Stress er en almen kendt og udbredt tilstand. Mange får diagnosen Stress. Den mest almindelige måde at anskue denne lidelse, er fra et fysisk eller personligt synspunkt eller det at arbejdspladsen også spiller en rolle. Det er nok naturligt at tage den synsvinkel, da det er der, hvor stress-fænomenerne udspiller sig og hvor virkningen af stress opleves tydeligt.
Livet med dig som udforsker, designer og skuespiller
Over tid konstruerer vi vores egen model af verdenen. Vi navigerer i livet med dette mentale landkort. Vi vedstår landkortets grænser som fortæller os hvad der er muligt i vores liv - selv når realiteterne er mere udvidet end vores mentale landkort tillader.
Skal jeg skilles?
Ifølge Danmarks statistik for 2017 blev 15.265 personer i Danmark skilt. Årsager til skilsmisse er meget forskellige, men oftest  er det pga. negativt samspil og kommunikation parterne imellem.  Der er en slags gentagne mønstre i samspillet, – man ved det sker, men kan ikke ”stoppe det”, og ved oftest ikke hvad der sætter mønstrene ” i gang”. Det kan føre til en slags afmagts og ensomheds følelse. ”Hvorfor er den som jeg har følt mig så tæt forbundet med- pludselig så langt væk? ”
Hukommelse 3
Fortsættelse af hukommelse 1 og 2
Hukommelse 2
Fortsættelse af blogindlæg om hukommelse
Hukommelse 1
Alle mennesker benytter sig af hukommelse
Forhandlingskompetencer
Alternativer til panik og forkerte beslutninger Har du en lederstilling med ansatte under dig, eller har du kollegaer eller familiemedlemmer, der ofte er uenige med dig eller hinanden? Eller har du det svært med dem omkring dig i hverdagen, fordi du ikke føler, du bliver lyttet til og taget seriøst? Det kan være svært at tage aktion på og ændre det, men det er muligt.
Det handler om professionel coaching
Mange af os kender det. Vi vender tilbage fra en måske længere ferie og tager lidt af feriementaliteten med hjem, og med det samme føler vi os lidt uden for… de sædvanlige rammer og skal ‘genopvarme’ relationerne til venner og medarbejdere.
Psykoterapi og personlighed
Kan psykoterapi ændre min personlighed? Hvem er jeg? Hvilken personlighed har jeg? Og er det muligt at ændre min personlighed? Det er alle komplekse spørgsmål, som er svære at besvare, først og fremmest fordi det afhænger af øjnene, der ser.