Bliv ringet op

  Bliv ringet op

  Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

   Vi er her for at hjælpe dig.
   Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

   Forandring fryder! Eller gør den nu også det?

   • Annegrethe Williams
   • 1. oktober, 2020
   NLP Psykoterapeut, MPF & NLP Coach, ICF
   Læs mere om Annegrethe Williams

   Forandring fryder! Eller gør den nu også det? 

   Vi mennesker er creatures of habit. Det vil sige, at vi trives i kendte rutiner, og der må helst ikke ske den store omvæltning. Hjernen skal gerne kunne følge med og genkende det kendte, ik’?

   Men hvad sker der så lige, når det kendte bliver skiftet ud med det ukendte

   Brug din hjerne til en forandring

   En lille, men personlig og positiv forandring kan være forandring af tøj. Påklædning ses som et image; man har festtøj, arbejdstøj, nattøj og træningstøj for at nævne nogle stykker. Forandring af tøj kan betyde forandring af sit image, for en ny kjole eller skjorte kan få personen til at føle sig fuldstændig forandret! 

   Går vi tilbage til mennesket som vanedyr, så vil man nok ikke kalde en forandring for en forandring, men en udvikling, for alle ønsker udvikling, men ingen ønsker forandring.

   Så måske burde det hedde “udvikling fryder!” for udvikling og forandring er jo egentlig det samme, men udvikling tiltrækker flere interesserede og nysgerrige læsere. 

   Europa i forandring

   Coronavirus, Covid-19, corona? Kært barn har mange navne. Dog er dette barn ikke særlig kært og må egentlig gerne gå sin vej. 

   Tilbage i marts 2020 lukkede statsminister Mette Frederiksen Danmark ned. Her blev den danske befolkning præsenteret for, hvad man kan kalde den moderne tids største forandring: En pandemi; synonym med arbejdsløshed, høje dødstal, usikkerhed, panik… listen er lang. Folk mistede kontakt til omverdenen, og for at være ærlig, så lyder alt dette som opskriften på den næste post apokalyptiske film med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen. 

   Mette Frederiksen stod i front som forandringsleder i Danmark. Sammen med regeringen blev der sat en dagsorden; der blev givet konkrete anvisninger til en anderledes og mere hensigtsmæssig adfærd i befolkningen. 

   Efterfølgende har befolkningens adfærd reguleret sig, og samfundssind blevet en topprioritet. Covid-19 er en krise, som vi aldrig kommer til at glemme, og som også gav os et eksemplarisk eksempel på, hvad forandringsledelse er. 

   Ledelse i forandring

   Covid-19 skabte modstand mod forandring. Det er et velkendt fænomen. Vi skaber modstand imod det, som vi ikke kender til. Psykologisk set er det ukendte farligt og når noget er farligt, så aktiveres vores reptilhjerne, så vi enten kæmper, flygter eller spiller død. 

   Forandringer kræver ekstra energi både psykisk og måske også fysisk. Når vi gør som vi plejer, bruger vi mindre energi. Meget af det vi gør og siger, vores evner og færdigheder, vores overbevisninger og værdier er ubevidste og kører pr. automatik.

   Nøglen til ledelse af forandring hos Dansk NLP Institut

   Forandringsledelsens definition er en person, som bl.a. er i stand til at:

   • Være empatisk, troværdig og autentisk.
   • Være i stand til at skabe overblik og ro.
   • Samle flokken og få følgeskab. 
   • At italesætte formål. 
   • At turde være modig og begive sig ud på ukendt grund.


   Forandringsledelse er en kunst og et håndværk, som alle kan lære.

   Foruden vores mentorkursus og coaching kursus, så tilbyder Dansk NLP Institut blandt andet også forandringsledelses foredrag. En veluddannet NLP Coach kan være behjælpelige med at lede forandringer, uanset om det er forandringer hos den enkelte eller forandringer i en stor organisation.

   En kompetent forandringsleder fra Dansk NLP Institut har en solid praktisk og teoretisk baggrund fra kursus i coaching. En forandringsleder kan selv benytte sig af kompetencerne allerede fra dag et, og stille sig til rådighed for chefer, ledere, medarbejdere og medmennesker.

   Deltag i foredrag om forandringsledelse

   Har dette blogindlæg vakt din interesse og nysgerrighed?

   Tilmeld dig foredraget om samme emne og bliv endnu klogere på, hvor vigtig det er, at have mennesker, der har uddannelsen og kompetencerne til at være forandringsledere. 

   Vi kan ikke love, at du kan blive den næste statsminister, men vi kan love er, at du kan se frem til en spændende aften i informationens tegn, hvor vi serverer viden på et sølvfad.

   Grøn omstilling i hjernen - JA TAK
   Den grønne omstilling af hjernen er oppe imod hårde kræfter i form af kampe, vi kæmper i dagligdagen på jobbet og i privaten. Indsatserne handler i bund og grund om overlevelse og belønning. Når vi vinder eller kommer i mål, suser belønning og stresshormoner rundt i organismen og kan let få os ud af balance. I livet, som langt de fleste af os lever i dag, er der en overvægt af stress og belønningshormoner i kroppen og dermed hjernen. Samtidig er der en undervægt at det, som beroliger vores hjerne! Derfor er der god grund til en grøn omstilling i menneskers hjerne, så der kommer mere balance i vores nervesystem.
   Sådan får du kontrol over din coronaangst
   Coronapandemien og frygten for en potentiel dødelig, smitsom sygdom er stadig en ny og fremmed situation for os alle. Tilsyneladende er vi nu i 3. bølge og hos nogle er det med til at få angsten til at blusse op – igen! Hvis du som mange andre mærker stress og angst over coronaen, der endnu engang svinger pisken over os, er der råd at hente. Vi kan give dig gode råd til at få styr på corona-angsten, hvad enten den lige nu banker på døren eller er en gammel kending.
   Hvilken psykoterapeutuddannelse skal du vælge?
   Når du har valgt at tage en uddannelse som psykoterapeut, så skal du foretage et valg om, hvor du gerne vil tage uddannelsen. Læs mere her om, hvilke ting, der kan være nyttige at tage i betragtning inden du vælger, hvilken uddannelse til psykoterapeut du vælger.
   Hvad er forskellen på en psykolog og en psykoterapeut?
   Det kan være en svær og hård proces at erkende, at man har behov for hjælp fra en fagperson inden for det psykologiske felt. Ligeså svært kan det være at finde ud af forskellen på en psykolog og en psykoterapeut. Hvornår anvender man den ene frem for den anden? Og hvad er forskellen på det to? Læs mere herunder og forstå forskellen på en psykoterapeut og en psykolog.
   Trykket stiger til psykologhjælp
   I øjeblikket går medierne til stålet vedrørende lange ventetider på psykologbehandling til børn og unge med angst og depression. Og når politikerne faktisk selv kritiserer de lange ventetider, kan man tænke om den nuværende model for behandling af personer med angst og depression overhovedet er den rigtige?
   Hvad er en krise?
   Alle mennesker oplever op- og nedture, og de allerfleste oplever kriser i deres levetid. Det er ganske enkelt et livsvilkår, og kriser er ofte en forudsætning for udvikling, både i mennesker og i organisationer.
   Kriser i parforhold
   Krise i parforhold oplever vi typisk som ubehageligt eller meget ubehagelig! Når det er sagt er det helt normalt med en krise. Det helt afgørende er måden vi håndterer kriser på. Et godt sted at starte er at vide hvad en krise er.
   Skam og vrede i parforhold
   Dette indlæg beskriver nogle symptomer på skam, samt nogle mekanismer, alle mennesker kan risikere at ligge under for, men som er særlig udtalte i parforhold, nemlig skam-vrede-spiraler. Til sidst en kort beskrivelse af hvordan man kan håndtere og behandle fænomenet.
   Sådan opstår stolthed, skam og skyldfølelse
   Vores følelser er komplekse størrelser, der både kan aktiveres uden eller gennem selvbevidsthed. Følelser som glæde, vrede, sorg og forskrækkelse er alle følelser, der kan reguleres, komme og gå, og som aktiveres, uden at man ‘betragter sig selv’.
   Gode råd til dig, der gerne vil hjælpe
   Gode råd er dyre! (Et ordsprog med manglende kilde), fordi hvem siger det? Måske er det omvendt? Gode råd er billige! Eller måske er gode råd dyre, netop fordi rådene ikke altid virker og måske oven i købet kan få os på afveje eller vildveje!