Bliv ringet op

  Bliv ringet op

  Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

   Vi er her for at hjælpe dig.
   Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

   Forandring fryder! Eller gør den nu også det?

   • Annegrethe Williams
   • 1. oktober, 2020
   NLP Psykoterapeut, MPF & NLP Coach, ICF
   Læs mere om Annegrethe Williams

   Forandring fryder! Eller gør den nu også det? 

   Vi mennesker er creatures of habit. Det vil sige, at vi trives i kendte rutiner, og der må helst ikke ske den store omvæltning. Hjernen skal gerne kunne følge med og genkende det kendte, ik’?

   Men hvad sker der så lige, når det kendte bliver skiftet ud med det ukendte

   Brug din hjerne til en forandring

   En lille, men personlig og positiv forandring kan være forandring af tøj. Påklædning ses som et image; man har festtøj, arbejdstøj, nattøj og træningstøj for at nævne nogle stykker. Forandring af tøj kan betyde forandring af sit image, for en ny kjole eller skjorte kan få personen til at føle sig fuldstændig forandret! 

   Går vi tilbage til mennesket som vanedyr, så vil man nok ikke kalde en forandring for en forandring, men en udvikling, for alle ønsker udvikling, men ingen ønsker forandring.

   Så måske burde det hedde “udvikling fryder!” for udvikling og forandring er jo egentlig det samme, men udvikling tiltrækker flere interesserede og nysgerrige læsere. 

   Europa i forandring

   Coronavirus, Covid-19, corona? Kært barn har mange navne. Dog er dette barn ikke særlig kært og må egentlig gerne gå sin vej. 

   Tilbage i marts 2020 lukkede statsminister Mette Frederiksen Danmark ned. Her blev den danske befolkning præsenteret for, hvad man kan kalde den moderne tids største forandring: En pandemi; synonym med arbejdsløshed, høje dødstal, usikkerhed, panik… listen er lang. Folk mistede kontakt til omverdenen, og for at være ærlig, så lyder alt dette som opskriften på den næste post apokalyptiske film med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen. 

   Mette Frederiksen stod i front som forandringsleder i Danmark. Sammen med regeringen blev der sat en dagsorden; der blev givet konkrete anvisninger til en anderledes og mere hensigtsmæssig adfærd i befolkningen. 

   Efterfølgende har befolkningens adfærd reguleret sig, og samfundssind blevet en topprioritet. Covid-19 er en krise, som vi aldrig kommer til at glemme, og som også gav os et eksemplarisk eksempel på, hvad forandringsledelse er. 

   Ledelse i forandring

   Covid-19 skabte modstand mod forandring. Det er et velkendt fænomen. Vi skaber modstand imod det, som vi ikke kender til. Psykologisk set er det ukendte farligt og når noget er farligt, så aktiveres vores reptilhjerne, så vi enten kæmper, flygter eller spiller død. 

   Forandringer kræver ekstra energi både psykisk og måske også fysisk. Når vi gør som vi plejer, bruger vi mindre energi. Meget af det vi gør og siger, vores evner og færdigheder, vores overbevisninger og værdier er ubevidste og kører pr. automatik.

   Nøglen til ledelse af forandring hos Dansk NLP Institut

   Forandringsledelsens definition er en person, som bl.a. er i stand til at:

   • Være empatisk, troværdig og autentisk.
   • Være i stand til at skabe overblik og ro.
   • Samle flokken og få følgeskab. 
   • At italesætte formål. 
   • At turde være modig og begive sig ud på ukendt grund.


   Forandringsledelse er en kunst og et håndværk, som alle kan lære.

   Foruden vores mentorkursus og coaching kursus, så tilbyder Dansk NLP Institut blandt andet også forandringsledelses foredrag. En veluddannet NLP Coach kan være behjælpelige med at lede forandringer, uanset om det er forandringer hos den enkelte eller forandringer i en stor organisation.

   En kompetent forandringsleder fra Dansk NLP Institut har en solid praktisk og teoretisk baggrund fra kursus i coaching. En forandringsleder kan selv benytte sig af kompetencerne allerede fra dag et, og stille sig til rådighed for chefer, ledere, medarbejdere og medmennesker.

   Deltag i foredrag om forandringsledelse

   Har dette blogindlæg vakt din interesse og nysgerrighed?

   Tilmeld dig foredraget om samme emne og bliv endnu klogere på, hvor vigtig det er, at have mennesker, der har uddannelsen og kompetencerne til at være forandringsledere. 

   Vi kan ikke love, at du kan blive den næste statsminister, men vi kan love er, at du kan se frem til en spændende aften i informationens tegn, hvor vi serverer viden på et sølvfad.

   Hvordan går det med at håndtere dig selv?
   Hvad sker der, når vi udtrykker os med irritation, vrede, afmagt, angst eller glæde? Vores følelser er en central del i vores måde at kommunikere på. Derfor er det ret afgørende, hvordan vi har lært at håndtere vores følelser, og hvordan vi har lært at skabe en rolig indre tilstand, når vi kommunikerer med andre på jobbet og i privaten.
   Hverdagsstress i børnefamilier
   Vi voksne glemmer ofte, at vores frustrationer om at levere toppræstationer, og samtidig mangle tid, påvirker vores børn og stresser dem. Stressede forældre og frustrerede børn må siges at være en dårlig kombination, og i sådan en situation kan der let blive skabt nogle negative situationer, som er helt unødvendige.
   Kender du symptomerne på stress?
   Ordbogen forklarer stress som en langvarig stærk fysisk eller psykisk belastning, som individet ikke kan tilpasse sig. Så hvad er stress?
   Forandring fryder! Eller gør den nu også det?
   Vi mennesker er creatures of habit. Det vil sige, at vi trives i kendte rutiner og der må helst ikke ske den store omvæltning. Hjernen skal gerne kunne følge med og genkende det kendte, ik’? Men hvad sker der så lige, når det kendte bliver skiftet ud med det ukendte?
   Traumebevidsthed i psykoterapi/psykiatri
   Med henvisning til artiklen ‘’Psykiatrien svigter mennesker med traumer” skrevet af Psykolog Maria Olsen, trykt i Politiken den 21. august 2020. I den sammenhæng har jeg som psykoterapeut og underviser på en psykoterapeutisk uddannelse lyst til at komme med et par kommentarer.
   Mentor: En vigtig rolle
   En professionel mentors rolle sker gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback. En mentor deler ud af sine erfaringer og kompetencer, hvor formålet med mentorens rolle er at støtte sin mentees udvikling.
   Bæredygtighed og væredygtighed
   Bæredygtighed er et ord, der efterhånden har eksisteret i en del år. Væredygtighed er til gengæld et nyt ord, der helt klart fortjener en plads i ordbogen og vores daglige bevidsthed. Men hvad er væredygtighed, og hvordan bruger vi det i vores liv?
   Uden sårbarhed, ingen empati
   Det er modigt at være sårbar og samtidig at turde vise, at man er sårbar. Det, at kunne udtrykke sine følelser og vise, at man tør lægge sine inderste tanker i hænderne hos en anden, er modigt. Men det er også svært, for hvis et menneske først én gang er blevet mødt uden forståelse og empati, er det svært at åbne op igen. Derfor er det så vigtigt, at vi møder det sårbare menneske lige dér, hvor de har brug for det.
   Se video fra foredrag: Coronakrisen set med helikopterbriller på
   Onsdag den 10. juni 2020 afholdte vi hos Dansk NLP Institut online foredraget 'Helikoptersyn med intensiv sygeplejerske'. Her kunne man opleve intensiv sygeplejerske, tillidsrepræsentant og NLP uddannede Bente Taagholt tage sine helikopterbriller på, zoome ud og give os sit syn på Coronakrisen og hvordan den påvirker os som samfund, som familier og som individer.
   Coronokrisen - set med helikopterbriller på
   Corona krisen, hvad har den gjort ved os som samfund, som familier og som individer? – hvorfor reagerer vi som vi gør? Et oplæg til refleksion og nye indsigter I krisetider opstår nye muligheder, både på godt og ondt. Vi tager en tur op i helikopteren, zoomer ud og ser, hvad vi egentlig har lært af pandemien indtil videre.