Bliv ringet op

  Bliv ringet op

  Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

  Hvilken afdeling er nærmest dig?

   Vi er her for at hjælpe dig.
   Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

   MeToo – Brænd igennem med dine budskaber

   • Annegrethe Williams
   • 9. december, 2021
   NLP Psykoterapeut, MPF & NLP Coach, ICF
   Læs mere om Annegrethe Williams

   Sofie Linde startede lavinen, da hun stod frem på scenen under Zulu Comedy Galla d. 6. september 2020. Til offentligheden formidlede hun oplevelser som ung kvinde i mediebranchen. 

   Mere end et år senere, d. 29. november 2021, siger TV2´s administrerende direktør undskyld til alle krænkede kvinder. Det sker på dagen, hvor en ny dokumentarserie MeToo: Sexisme bag skærmen udkommer.

   Der røg skyklapperne af!

   Tillidsmanden på TV2 var i nyhederne samme dag, hvor han af en journalist bliver konfronteret: ”Oplevelserne, der nu kommer frem, skete i den periode hvor du var tillidsmand.” Hvortil tillidsmanden understreger: “Det går først op for mig, hvordan det reelt har været, da Sofie Linde træder frem” – som han udtrykker det: “Der røg skyklapperne af!”

   Skelletterne rasler ud af skabet!

   Med MeToo-bevægelsen er det som om, skelletterne rasler ud af skabet, hvilket også er tilfældet i de politiske systemer og den aktuelle retsag mod Ghislaine Maxwell, tidligere kæreste med, den nu afdøde seksuelforbryder Jeffrey Epstein.

   Metaforer, der beskriver mere end 100 ord!

   Ord og sætninger som ”lavine”, ”skyklapper”,”skelletter der rasler ud af skabet” er metaforer; metaforer der beskriver mere end 100 ord! 

   Vi anvender metaforer i vores sprog og det er en avanceret og effektiv måde at kommunikere på. Når vi kommunikerer med metaforer, bliver kommunikationen ekstra kraftfuld; kraftfuld fordi metaforer aktiverer vores sanser og skaber mening på et dybt plan. Metaforisk kan man sige at metaforer virker som budskaber skåret ud i pap.

   Sproglige metaforer og psykoterapeutiske metaforer er noget man fordyber sig i på 2. året, NLP Master Practitioner uddannelsen

   Man lærer også at folde ørerne ud, så man når at fange de metaforer, der viser sig så vi kan arbejde videre derfra, når vi kommunikerer med hinanden. På uddannelsen lære man også at kommunikere på en klar og tydelig måde, med respekt for sig selv og andre, så man brænder igennem med sine budskaber.