Bliv ringet op
Bliv ringet op

Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

Vi er her for at hjælpe dig.
Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

Når kærligheden har en bagside

  • Hannah Mollerup
Foredrag
Startdato: Mandag d. 16. december 2019
Sted: Mindegade 10, 8000 Aarhus C.
Varighed: 17.00-19.00
Pris: Gratis
Tilmeldingen til holdet er udløbet
Du kan også kontakte os
Telefon: 70 10 11 70
Eller skriv til os så ringer vi dig op
Kontakt

 

Psykisk vold er dobbelt så udbredt i parforhold som fysisk vold, fremgår det af en nyligt udkommet rapport fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Af rapporten fremgår det, at 4 ud af 100 kvinder og 1 ud af 100 mænd inden for det seneste år har været udsat for psykisk vold i parforholdet.

Ifølge Hannah Mollerup er undersøgelsens resultat dog kun toppen af isbjerget! Vold har store konsekvenser uanset, hvem der bliver udsat for det. Men der er altid mulighed for at komme ud på den anden side af et psykisk voldelig forhold med nogle andre styrker på livet, herunder konkrete værktøjer til, hvordan livet på den anden side skal håndteres.

Bestil brochure om instituttet

Foredrag om psykisk vold

Tegnene på psykisk vold er mange, og selvom det ikke efterlader tydelige tegn på kroppen, så kan det dog være lige så – hvis ikke mere – skadelig og nedbrydende for offeret end fysisk vold er. Forskellen på psykisk og fysisk vold er netop, at fysisk vold giver ar på huden, mens psykisk vold defineres ved, at det giver ar på selvtilliden og selvværdet.

Mange der oplever psykisk vold har svært ved at forklare andre, hvad de er udsat for, fordi denne type vold ikke viser sig som fysiske tegn på kroppen. Derfor ses det ofte, at ofre ikke fortæller det til nogen og beder om hjælp, når de begynder at blive påvirket af den længerevarende vold.

Med dette foredrag får du indblik i, at psykisk vold mod kvinder og psykisk vold mod mænd på ingen måde er okay, og hvordan man skal håndtere det, så ingen ofre nogensinde skal stå alene.

Med den rette hjælp og støtte kan du komme videre i livet, og dette foredrag kommer bl.a. ind på, hvordan man definerer psykisk vold, og hvordan man kommer videre i livet efter at have været udsat for det gennem en kortere eller længere periode.

Psykisk vold symptomer
Symptomerne i et forhold, hvor der er systematisk og vedvarende vold er mange, fordi volden kan foregå på rigtig mange måder. Ofte er et typisk tegn, at magtbalancen mellem parterne i forholdet er skæv eller ulige. I et almindeligt og sundt forhold er magtbalancen nogenlunde lige, mens der i et forhold, hvor der foregår systematiske psykiske overgreb, ses at den ene part af forholdet konsekvent forsøger at få kontrol over den anden.

Volden kan beskrives som gentagne handlinger, der nedgør, ydmyger, krænker og isolerer den anden person. Formålet med dette er at begrænse personens handlinger og dermed også liv, således der opnås en form for magt og kontrol over personen. Der kan også forekomme manipulation og gentagne trusler, der gør offeret usikker på sig selv og sin egen situation. Det kan derfor hurtigt komme til at se ud som, at det er offeret som er problemet og ikke personen, som udøver volden, der er problemet.

Psykisk vold fra kærester er den mest udbredte form for psykisk vold, og det kan foregå på rigtig mange måder. Men der findes desværre også eksempler på psykisk vold på arbejdspladsen eller fra forældre, som er mindst lige så skadelige for offeret.

Konsekvenser af psykisk vold
Psykisk terror i et parforhold kan være meget nedbrydende for den voldsramte – særligt mentalt. Faktum er netop, at psykisk vold efterlader ar på sjælen uanset om du er kvinde eller mand, om du har været udsat for psykisk vold fra dine forældre eller på arbejdspladsen.

Psykisk vold i familien kan også have store konsekvenser for hjemmeboende børn.

Psykisk vold er et emne, der typisk er tabubelagt og forbundet med stor skam. Ofte har ofrene en konstant angst for, at der ikke er nogen, der vil tro på, hvad de siger eller overhovedet vil lytte. Det kan også være tanker, såsom om virkeligheden er sådan, som partneren har printet ind i hjernen, der ofte rumsterer hos den voldsramte.

En af de største tanker som fylder er dog typisk, hvad (ex)samleveren kan finde på, hvis den voldsramte endelig tager bladet for munden.

Få konkrete værktøjer til at håndtere psykisk vold

Ved at deltage i foredraget “Kom videre i livet efter psykisk vold” får du ny viden, stof til eftertanke og nye handlemuligheder. Fordraget henvender sig til voldsramte, pårørende til voldsramte, kommunale sagsbehandlere,  socialrådgivere, ansatte på krisecentre eller lignende. 

Hannah Mollerup er NLP uddannet, som gør hende i stand til at give konkrete værktøjer til, hvordan man skal håndtere psykisk vold, når man som voldsramt eller pårørende til en voldsramt skal videre i livet.

Hannah tager udgangspunkt i både et praktisk og teoretisk grundlag, når hun formidler sin viden.

I foredraget kommer vi bl.a. igennem:
   –   Hør hvad psykisk vold er og hvilke skader det kan forholde på ofret og evt. børn.
   –   Se hvordan man kommer fra offerrolle til at være ramt af psykisk vold.
   –   Få konkrete redskaber til, hvordan du skal anmelde psykisk vold, og hvilke symptomer du skal holde øje med.
   –   Oplev også, hvordan man kommer videre i livet, og hvordan et nyt liv håndteres.

Der er altid mulighed for at komme videre i livet

Foredraget tager udgangspunkt i præmissen om, at det altid er muligt at komme videre i livet, selvom man har været udsat for psykisk vold gennem en kortere eller længere periode.

Selvom konsekvenserne kan være meget omfattende og give store psykiske, fysiske og sociale følgevirkninger, så er der altid mulighed for at komme videre i livet. Selvom du i dag lever med senfølger af psykisk vold i barndommen, så kan du stadig komme videre og få værktøjer til, hvordan et nyt liv kan håndteres.  

Relaterede uddannelser: