Bliv ringet op
Bliv ringet op

Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

Vi er her for at hjælpe dig.
Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

Relationsudfordringer

  • Annegrethe Williams
  • 23. august, 2015
NLP Psykoterapeut, MPF & NLP Coach, ICF
Læs mere om Annegrethe Williams

Mange af os kender det. Vi vender tilbage fra en måske længere ferie og tager lidt af feriementaliteten med hjem, og med det samme føler vi os lidt uden for de sædvanlige rammer og skal ‘genopvarme’ relationerne til venner og medarbejdere. Vi står måske også over for den udfordring at skulle opbygge helt nye forhold til medarbejdere, som er blevet ansat, mens vi var på ferie. En ny dynamik mellem os og vores omverden er opstået, og vi skal finde ud af, hvordan vi med de værktøjer vi har, bedst navigerer rundt i den på sunde og produktive måder.

Måske har du i løbet af din ferie oplevet interessante kulturer og handlemåder og blevet inspireret til at introducere nogle af dem på din arbejdsplads eller i dit liv. Du står så over for spørgsmålet: Hvordan får jeg mening ud af mine nye erfaringer og bruger dem hensigtsmæssigt fremover?

Dette er blot et eksempel. Lignende relationsudfordringer kan være til stede i mindre specifikke situationer. Den grundlæggende tanke er, at vi ofte befinder os i situationer, hvor det ville tjene os godt at besidde værktøjer, som kunne hjælpe os til at bruge vores oplevelser og interaktioner med andre mennesker på kreative og givtige måder. Hos Dansk NLP (Neuro-Linguistic Programming) mener vi, at første skridt på vejen mod at opnå sådanne værktøjer, er at spørge os selv: “Hvordan erhverver vi os kompetencer, der hjælper os til bedre at forstå os selv og menneskene omkring os?”

Det har vi netop gjort, og vi har opbygget vores NLP-uddannelser på basis af de svar, vi er kommet frem til. De svar tilbyder vi dig at modtage gennem vores uddannelseslinje, som begynder med den 1-årige ‘NLP Practitioner’-uddannelse, der efterfølgende kan viderebygges med henholdsvis den 2-årige ‘NLP Master Practitioner’-uddannelse, den 3-årige ‘NLP Coach’-uddannelse og den 4-årige ‘NLP-Psykoterapeut’-uddannelse.

NLP-uddannelserne opbygger professionelle kompetencer, der hjælper andre gennem forandringsprocesser. De skaber forudsætningerne for professionel intervention, som har til formål at øge livskvaliteten for klienten ved på produktiv vis at lade vedkommende evaluere sine egne livserfaringer.

Fare på færde og nye muligheder!
Fare på færde og nye muligheder! Vi er ramt af en krise - en verdensomspændende krise, der påvirker og udfordrer os både mentalt, økonomisk og på andre aspekter. Det, der kendetegner en krise, er oplevelsen af følgende: ‘’Wow - her har vi ikke stået før!’’ Derfor ved vi heller ikke, hvad vi skal stille op. Vi prøver os frem - ser hvad der sker – begår fejl – får ny viden, nye erfaringer. Måske lærer vi af vores fejl og finder ud af hvordan det hele kan skabe nye muligheder. 
Depression
Depression er i dagens Danmark nærmest blevet allemandseje og sågar også en del af hverdagssproget. Sætninger såsom ‘’Jeg er depri’’, ‘’Jeg bliver deprimeret, når jeg læser avis’’, og ‘’Jeg havde en depression på arbejde i dag’’ bliver brugt i flæng. Men disse tilstande har intet med depression at gøre - det er naturlige kortvarige hverdags-tilstande. Vi er altså begyndt at kalde en helt naturlig og meget kortvarig tilstand for depression - også selvom depression i virkeligheden er en sygelig tilstand...
Kom styrket gennem krisen
Coronavirussen har udløst en verdensomspændende krise. Det er nu vi skal stå sammen og handle fornuftigt.  Men hvordan handler man fornuftigt? Og hvad sker der, når angsten stikker af med os?
COVID-19 Oplysning
Dansk NLP Institut følger regeringens anvisninger og holder sig opdateret ift. Covid-19 virus. For nuværende giver dette ikke anledning til ændringer i vores aktiviteter ift. undervisning, da vi ligger fint indenfor krav om mængde af mennesker samlet et sted.
Frygt smitter som virus!
Frygt fylder rigtigt meget for tiden med pandemien Coronavirus - COVID-19. Corona virussen smitter som andre vira og rammer især dem, som er særligt udsatte i forvejen. Det samme gør sig gældende for frygt. Frygt er en følelse, der ligesom andre følelser smitter og især rammer dem, der er særligt udsatte i forvejen.
Håndtering af eksamens- og præstationsangst
Du har sikkert oplevet, at vi alle reagerer forskelligt i situationer, hvor vi skal præstere som for eksempel til en vigtig eksamen, en spændende jobsamtale eller andre former for møder? Nogle har det helt fint med at skulle være i fokus og præstere, mens andre derimod kan have det anstrengt og måske endda lide af eksamens- eller præstationsangst. Især mundtlig eksamen kan være svær for nogle. Uanset hvordan vi reagerer, så er det helt naturligt - og det er noget man kan arbejde med at forbedre.
Hvor godt spiller du dine roller?
Hvor godt spiller du dine roller? Som menneske har vi mange forskellige roller i livet, alt efter hvilke sammenhænge og relationer vi befinder os i. I privaten kan vi have roller som eksempelvis ven, mor, far, familiemedlem, hustru, kæreste eller svigersøn og på arbejdet kan vi have professionelle roller som eksempelvis skuespiller, pædagog, socialrådgiver, kundeservicemedarbejder, lærer, leder mm...
Hvad hjertet begærer
’Julen er hjerternes fest’ er der nogen der siger! ’Skal vi klippe vores julehjerter sammen’ er der andre der synger!
Familien – nutidens sikre base
”Familien er ikke værd at investere i!
24 effektive færdigheder du tilegner dig ved at tage en uddannelse som NLP Practitioner
Vi har spurgt en række af vores studerende, som allerede har gennemført en NLP Practitioner uddannelse hos Dansk NLP Institut, om hvad de har fået ud af at tage uddannelsen. Det har mundet ud i 24 udsagn om de færdigheder de efterfølgende anvender i deres arbejde og privatliv.