Bliv ringet op
Bliv ringet op

Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

Vi er her for at hjælpe dig.
Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

Livet med dig som udforsker, designer og skuespiller

  • Annegrethe Williams
  • 16. februar, 2019
Psykoterapeut & ICF Coach
Læs mere om Annegrethe Williams

Over tid konstruerer vi vores egen model af verdenen. Vi navigerer i livet med dette mentale landkort. Vi vedstår landkortets grænser som fortæller os hvad der er muligt i vores liv – selv når realiteterne er mere udvidet end vores mentale landkort tillader.

Efterhånden som vi opbygger selvbevidsthed og andre mentale færdigheder, kan vi bogstavelig talt ændre vores landkort. Vi kan udvide vores opfattelse af hvad der er muligt og redefinere hvad et tilfredsstillende liv betyder for os.

At leve et selvaktualiseret liv kan metaforisk sammenlignes med skuespil. De interne forandringer der sker, ved hjælpe af viden, stof til eftertanke og nye handlemuligheder, akkompagnerer alt hvad vi møder på vores vej gennem livet, eksempelvis manglende tro på sig selv, motivation og overspringshandlinger.

Et menneske er præget af det som er gået forud. Prægning fra primære omsorgspersoner og konkrete situationer har stor betydning. Prægning fra andre sociale sammenhænge har også betydning for menneskers måde at opfatte, føle og handle i dagligdagen. Derfor er det nyttigt at se sig selv som udforsker, designer og skuespiller i sit eget liv.

Shakespeare sagde det på denne måde: All the world’s a stage, and all the men and women merely players; They have their exits and their entrances, And one man in his time plays many parts…

Gi´ dig selv rum til at tænke og undersøg hvordan man designer et liv som er mere tilfredsstillende end det er lige nu.

Det handler om professionel coaching
Mange af os kender det. Vi vender tilbage fra en måske længere ferie og tager lidt af feriementaliteten med hjem, og med det samme føler vi os lidt uden for… de sædvanlige rammer og skal ‘genopvarme’ relationerne til venner og medarbejdere.
Relationsudfordringer
Værktøjer til relationsudfordringer
Psykoterapi og personlighed
Kan psykoterapi ændre min personlighed? Hvem er jeg? Hvilken personlighed har jeg? Og er det muligt at ændre min personlighed? Det er alle komplekse spørgsmål, som er svære at besvare, først og fremmest fordi det afhænger af øjnene, der ser.
Cogito ergo sum
Ved du hvad ”Cogito ergo sum” betyder?