Lægen: Viden og konkrete teknikker, man straks kan gøre brug af

Skrevet af Mark Willimas den 7. juni 2013

Hans-Jørgen Lehmann, lægeHJweb

I mit fag er tid altid en vigtig faktor, og derfor er god kommunikation afgørende. Igennem årene havde jeg skabt min egen ide om kommunikation, men egentligt aldrig lært noget om det. I min arbejdsdag møder jeg hyppigt mennesker, der er i krise, er kede af det eller bange og nogle gange også vrede.

NLP har givet mig ressourcer, forståelse og teknik til at være til stede for andre mennesker med et perspektiv, der er gavnligt for mig, den anden og vores fælles møde, uanset hvilken stemning jeg eller den anden har. Gennem uddannelsen og den obligatoriske træning har jeg fået en forståelse og egen oplevelse af, hvor meget mine tanker, følelser og adfærd skabes af faktorerne i mig selv, som jeg troede var almengyldige og ikke kunne være anderledes, men som jeg nu forstår i høj grad er individuelt for mig – og endnu bedre: Det er alt sammen noget, jeg selv kan vælge at ændre, hvis jeg skønner det gavnligt eller har brug for et andet perspektiv på og i mit liv.

Da jeg i sin tid skulle vælge uddannelse, var et kerneelement en sikkerhed for, at jeg fik viden og konkrete teknikker, der kunne bruges. Det samme gjorde sig gældende, da jeg valgte NLP. Her får man konkrete teknikker, som man straks kan gøre brug af.

Dansk  NLP Institut er tro mod det, NLP startede med at være, og er det eneste sted, der har kapacitet til at videreuddanne dig til psykoterapeut.