Bliv ringet op

  Bliv ringet op

  Har du brug for hjælp til at vælge uddannelse?

  Hvilken afdeling er nærmest dig?

   Vi er her for at hjælpe dig.
   Skriv til os og vi vender tilbage snarest muligt.

   Dronningen favner os alle!

   • Annegrethe Williams
   • 5. januar, 2022
   NLP Psykoterapeut, MPF & NLP Coach, ICF
   Læs mere om Annegrethe Williams

   Den 31. december 2021 gennemførte Hendes Majestæt Dronningen hendes nytårstale. Det var i år nr. 50! 

   Der var noget særligt ved talen i år, og det kom bag på mig, at jeg i slutningen af talen blev rørt. Den så jeg ikke komme! Gad vide hvad det var?

   Efter Majestætens afsluttende sætning ”Gud bevare Danmark” træder soldaterne på Amalienborg af, og DR1 slår over til panelet på pladsen foran Amalienborg, hvor blandt andre en historiker, nogle journalister og Philip Faber kommenterer nytårstalen. Alle var enige om, at det var en god tale, og at Dronning Margrethe når os alle! Philip Faber giver blandt andet udtryk for, at han synes de sidste 40 sekunder af talen var de bedste. I panelet bliver man bl.a. enige om, at Dronningen i slutningen af talen kommunikerer sin kærlighed med en stor hjertevarme. Ahhh det var Dronningens hjertevarme, der rammer direkte ind i min, Philip Fabers og andres hjertekugle.

   Budskaberne der ramte mig mest

   Ca. 5,25 minutter inde i talen taler Dronningen om det som resonerer allermest i forhold til min faglighed og personlighed. Det er her Dronningen favner mig, nu hvor jeg ikke går under kategorierne: Det grønlandske folk, de udsendte i Afghanistan eller søens folk! 

   Der hvor dronningen når mig mest med hendes budskaber er skrevet herunder:

   • At behandle hinanden med disrespekt skal vi holde os for gode til” JA, enig med dronningen.
   • ”Denne disrespekt kan bunde i tankeløshed og uvidenhed” Enig!
   • ”Vi kan lære af hinanden” Enig, især hvis man vil og ved hvordan man lærer af hinanden!
   • ”Vi kan behandle enhver med respekt” JA, især når man ej selv er presset og ved hvad respekt er for den enkelte! 
   • ”Åbenhed skal der til” Enig med dronningen igen! – men hvad vil det sige at være åben og åben over for hvem? (JA, det var lige et par metamodelspørgsmål, der sneg sig ind her).
   • ”At være vidne til andres liv kan være både tankevækkende og inspirerende” YES IT IS!  
   • ”Man lærer sig selv at kende i mødet med andre”. JA, det er i hvert fald én af mulighederne! 
   • ”Som ung stræber man efter anerkendelse, blive set, være enestående – som alle de andre!” JA, det passer nu ganske godt for de fleste!
   • ”At være menneske er at stå ved sig selv at lære sig selv at kende, det er der udvikling i – nok til et helt liv!”  

   Livslang læring og personlig udvikling sker i trygge rammer

   Med disse sætninger fra Dronningens nytårstale 2021, kan vi tale om, at livslang læring og personlig udvikling sker i trygge rammer. Såfremt man opsøger en professionel NLP psykoterapeut, der kan bidrage med den fornødne tryghed – ellers kan personlig udvikling være rå og brutal, og dermed ikke særlig tryg, mens udviklingen står på.

   Det vi lærer kan skabe ringe i vandet til de mennesker, vi er sammen med til daglig både professionelt og privat. Det vi selv kan mestre, kan vi hjælpe andre med at mestre – og hvem har ikke lyst til at mestre livet igennem alle livsfaserne med ups and downs? 

   Nogle af os har lært at klare os selv på godt og ondt! Andre har – måske gennem personlig udvikling – lært sig selv bedre at kende og har lært at søge hjælp hos et medmenneske, professionel coach, supervisor eller psykoterapeut, der kan hjælpe én op af hullet, op på hesten igen på vej mod målet, stille og rolig videre ud på den anden side af konflikten, krisen, ulykkeligheden og eller de forliste håb og drømme.

   Tilbage til de sidste 40 sekunder af Dronningens nytårstale med hjertevarmen:

   ”Meget har ændret sig gennem tiden men ej kærligheden til mine nærmeste og kærligheden til mit land”